Co musíte vidět v Barceloně

Barcelona je druhým největším městem Španělska a hlavním městem Katalánska. Jedná se o město, které je velmi populární mezi turisty díky svým památkám, architektuře a umění. Vedle poznávání je zde možné trávit i relaxační dovolenou na pláži. Je zde vše pro ideální dovolenou prakticky pro každého.

K největším symbolům města patří bezesporu katedrála Sagrada Familia navržená slavným Antoniem Gaudím, která se sice pořád dokončuje, ale její majestátnost je patrná už mnoho let. Stejný architekt navrhl také Park Güell, kde je možné si pěkně odpočinout od ruchu velkoměsta.

Za návštěvu dále určitě stojí slavná ulice La Rambla plná obchodů, restaurací a pouličních umělců. Další krásná památka je Katedrála svatého Eulálie, jejíž stavba započala už ve 13. století. A atraktivní je dále například i koncertní sál Palau de la Música Catalana ze začátku 20. století.

Sportovní fanoušci by si rozhodně neměli nachat ujít stadion Camp Nou, který je domovem jednoho z nejslavnějších fotbalových klubů FC Barcelona. Je možné zde sledovat domácí zápasy, ale také se tady nachází muzeum mapující bohaté úspěchy katalánského týmu, jehož dres oblékala spousta fotbalových legend jako třeba Lionel Messi.