5 krásných míst, které by jste měli vidět v Itálii

Itálie patří obecně k těm nejpopulárnějším státům pro turisty z celého světa. Nabízí velké množství přírodních krás od sopek, pláží s průzračným mořem po horská jezera. Ikonické jsou i zdejší historické památky dokazující význam antického Říma i následující vývoj regionu. A samozřejmě také italská gastronomie patří k nejznámějším na světě s pizzou, těstovinami nebo vyhlášeným vínem.

Koloseum

Koloseum je bezesporu ten nejslavnější amfiteátr na světě a jedna z nejvýznamnějších památek Říma. K jeho vybudování došlo v druhé polovině 1. století našeho letopočtu a lidé si ve spojitosti s ním představí především gladiátorské zápasy. Ale své místo zde měla i divadelní představení a další veřejné akce jako různé oslavy a podobně.

Florencie

Florencie je hlavním městem Toskánska a zároveň jedním z nejkrásnějších italských měst. K vidění je zde skutečně spousta kostelů, chrámů, paláců a různých muzeí. Můžete si prohlédnout impozantní katedrálu Santa Maria del Fiore, nejstarší most přes řeku Arno Ponte Vecchio, muzeum Galleria degli Uffizi a spoustu dalšího.

Benátky

Další italskou ikonou jsou Benátky, řadící se ke těm nejromantičtějším městům na světě. Hlavním poznávacím znakem jsou zdejší kanály a možnost se dopravovat po městě loděmi. V ideálním případě si užít projížďku na gondole. K vidění je i spousta památek jako náměstí svatého Marka, Dóžecí palác, nejslavnější most Ponte di Rialto a mnoho dalšího.

Pompeje

Pompeje jsou starověké město nedaleko dnešní Neapole proslavené jako oběť výbuchu sopky Vesuv v roce 79 našeho letopočtu. Silná vrstva popela, která město zasypala ho v podstatě zakonzervovala a tak se archeologům nabídl jedinečný pohled do života v antickém městě. Na návštěvníky tak čekají velmi zachovalé domy, chrámy, divadla a další budovy.

Cinque Terre

Cinque Terre je národní park na pobřeží Ligurského moře zahrnující okolí pětice vesnic Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza a Monterosso al Mare. Atraktivní je to, že tyto malebné vesnice jsou vystavěny na skalních útesech a září různými barvami. To nabízí návštěvníkům jedinečnou podívanou.