Nejkrásnější místa v Chorvatsku, která by vám neměla uniknout

Chorvatsko nabízí spoustu zajímavých a krásných míst. Nakonec je to země s dlouhým pobřežím a spoustou ostrovů, kde si na své přijde snad každý cestovatel. K velmi atraktivním destinacím můžeme rozhodně zařadit tato místa.

Dubrovník

Dubrovník se řadí k těm nejkrásnějším městům v Chorvatsku. Jsou tady k prohlédnutí impozantní hradby, starobylé centrum města s malebnými uličkami, starými kamennými domy a velkolepými chrámy. A co je určitý bonus, tak to , že slunce zde září více než 250 dní. Takže je velmi pravděpdobné, že při návštěvě vás potká velmi dobré počasí.

Istrie

Populární dovolenkovou destinací je poloostrov Istrie nabízející průzračné moře, zelené borovicové lesy, panenské ostrovy Brijuni, překrásná historická města jako třeba Rovinj nebo Pula s monumentálním římským amfiteátrem a spoustu dalšího k objevování.

Ostrov Mljet

Mljet patří k těm nezelenějších ostrovům Jadranu. Kromě bohatství borových a dubových lesů a cedrových hájů úchvátí své návštěvníky tajuplnými jeskyněmi, krasovými jezery se slanou vodou, malebnými rybářskými vesničkami a velmi pohodovou atmosférou.

Plitvická jezera

Národní park Plitvická jezera se řadí k tomu nejkrásnějšímu, co může Chorvatsko nabídnout. Je to i místo vyhledávané filmovými fanoušky, když se na těchto místech natáčel slavný Vinnetou. Svým návštěvníkům Plitvická jezera nabídnou pohled na 16 překrásných jezer propojených vodopády a kaskádami. Jedná se skutečně o jedinečnou podívanou a neopakovatelný zážitek.

Zlatni rat

Žádnému příznivci plážového relaxování by neměla uniknout Zlatni rat. A tedy asi nejkrásnější a nejslavnější chorvatská pláž, kterou najdeme na ostrově Brač. Je známá díky svému špičatému tvaru, který se vlivem povětrnostních podmínek stále mění. Takže jednou je zahnutá spíše doprava, jindy naopak doprava. Ale pokaždé je pobyt zde zajímavý zážitek.