Azurové pobřeží nabízí spoustu kouzelných míst

Azurové pobřeží, jinak známé také jako Francouzská Riviéra, je pobřeží na jihu Francie. Rozkládá se od města Menton až k městu Cassis nedaleko Marseille. Oblast zahrnuje jak pobřeží s krásnými plážemi, ale i zalesněné svahy přecházející v mírná pohoří a směrem k Itálii v Alpy. Podnebí je mírné a slunečné. Tedy ideální místo pro dovelenou.

Na Azurovém pobřeží se nachází hned několik slavných měst, která jsou rozhodně velmi zajímavá pro návštěvu. Hlavním městem je Nice s bohatou historií a kulturním dědictvím. Nedaleko je i Cannes známé především díky slavnému filmovému festivalu. A jižněji je oblíbené letovisko mezi celebritami Saint-Tropez.

Zajímavé památky a hlavně nádherné pláže jsou k vidění v Antibes. A nikdo by neměl vynechat ani město Grasse, to sice není přímo na břehu Středozemního moře, ale jedná se o centrum světového parfumářství, takže je zde co vidět, nebo spíše cítit.

Milovníkům přírody by neměl uniknout národní park Mercantour s okouzlujícím prostředím. Celkově je Azurovém pobřeží známé také pro svou gastronomii, o čemž se je možné přesvědčit ideálně v nějakém podniku na pobřeží s výhledem na moře.